Pressmeddelanden 2020

Catena tecknar avtal om markförvärv i Jönköping

Som ett led i att trygga Catenas fortsatta tillväxt i regionen har Catena tecknat avtal om förvärv av ett markområde i Jönköpings kommun.

2020-04-08 kl. 14:00  

Det aktuella markområdet som omfattar cirka 190 000 kvm ligger i anslutning till Torsvik, ett av Sveriges större logistikområden med ett läge som möjliggör transporter inom ett dygn till flera storstadsregioner. Affären kommer att genomföras via fastighetsreglering till Catenas befintliga fastighet Tahe 1:64 och är villkorad av att detaljplan vinner laga kraft. Säljare är privatpersonen Sven-Olof Hagelin, Tahe Gård Taberg. Med tillskottet av den nya marken bedömer Catena att cirka 90 000 kvm byggnad kan tillföras.

- Marken lämpar sig väl för industri- och logistikändamål och genom de investeringar Catena gör skapas nya etableringsmöjligheter som på sikt kan generera arbetstillfällen och stärka det lokala näringslivet, säger Christoffer Bööj, Affärsutvecklare på Catena.

- Som Tabergsbo känns det bra att sälja till en etablerad aktör som Catena med finansiell styrka och fokus på utveckling, min ambition är att affären ska gynna bygden för lång tid framöver, säger säljaren Sven-Olof Hagelin.

Tillträde sker när detaljplan vinner laga kraft.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta

Benny Thögersen, VD                                                     
Tel. 0706-60 83 50                                                            
benny.thogersen@catenafastigheter.se

Christoffer Bööj, Affärsutvecklare
Tel. 070-521 42 10
christoffer.booj@catenafastigheter.se

På catenafastigheter.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?