Pressmeddelanden 2017

Catena investerar 80 Mkr och tecknar hyresavtal med Bring i Linköping

2017-08-30 kl. 15:30

Catena har från kommunen förvärvat Mappen 4 i Linköping. På den drygt 22 000 kvadratmeter stora markarean kommer Catena uppföra ett nytt distributionslager om cirka 6 000 kvadratmeter bestående av både kyl- och fryslager samt en mindre del kontor. Investeringen uppgår till 80 Mkr.

Fastigheten är väl belägen utmed väg 35 med nära tillfart till E4:an och flygplatsen i Linköping och gränsar till Catenas andra fastighet i området, Mappen 3, och blir därmed ett större livsmedelskluster.

Catena har idag tecknat ett 5-årigt hyresavtal med Bring som kommer hyra 2 400 kvadratmeter av den nya fastigheten. Byggnationen startar under hösten och Bring planerar flytta in i fastigheten under sommaren 2018.

Östergötland är ett av våra strategiska satsningsområden och ett viktigt tillväxtområde, säger Bring Frigos VD Per Gränse. Den nya terminalen ger oss möjligheten att både öka vår kapacitet och vår kvalitet så att vi, tillsammans med våra kunder, ökar vår konkurrenskraft, avslutar Per”

Ytterligare förhandlingar pågår med fler hyresgäster och fullt uthyrd uppgår hyresvärdet på årsbasis till cirka 7 Mkr.

”Vi är mycket nöjda med att kunna utveckla vårt samarbete med Bring som löser vardagslogistiken för både stora och små verksamheter i hela Norden. Att bygga intill en av våra egna fastigheter ger oss driftsfördelar och möjliggöra hyresgästernas optimering av ytorna i båda fastigheterna.” säger Catenas VD, Benny Thögersen, i en kommentar.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Benny Thögersen, VD                               Maths Carreman, regionchef Stockholm

Tel. 0706-60 83 50                                    Tel. 0730-70 22 12

benny.thogersen@catenafastigheter.se   maths.carreman@catenafastigheter.se

På catenafastigheter.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?