Pressmeddelanden 2017

Catena startar projekt om 220 Mkr i ny logistikbyggnad i Helsingborg

Catena har idag tecknat ett 7-årigt hyreskontrakt om 30 400 kvadratmeter med Nowaste Logistics AB. Fastigheten beräknas kunna tas i bruk den 1 september 2018. Årshyran uppgår till cirka 18 Mkr.

2017-08-31 kl. 08:55

Catena äger ett markområde om cirka 270 000 kvadratmeter mark på Tostarp Industriområde utanför Helsingborg. Här finns möjlighet för nybyggnation av logistikyta om cirka 105 000 kvadratmeter och den nya byggnaden åt Nowaste kommer att ligga mitt i ett logistikkluster på bästa skyltläge intill E6:an.

Catena har en uttalad miljöpolicy och det innebär att hela logistikklustrets byggnader kommer att miljöanpassas och certifieras genom Green Building med en beräknad energiuppvärmning på max 10 kWh per kvadratmeter. Som jämförelse kan nämnas att Boverkets krav är 45 kWh.

Nowaste är i en kraftig expansion och Catenas satsning på effektiva logistikbyggnader i attraktiva lägen avgjorde valet. Catena kan genom sin organisation snabbt skapa möjligheter och göra kundanpassade lösningar som passar kundens önskemål om expansion.

Catena ser en fortsatt god efterfrågan på logistikfastigheter som möter nya trender och kommer fortsatt att expandera genom nyproduktion av moderna logistikanläggningar i rätt lägen.

Vi är glada att Nowaste har utökat sitt samarbete med oss. Hos oss får Nowaste mer än en logistikyta, de får även en partner som aktivt medverkar i möjligheten att ständigt utveckla hela affären.” säger Göran Jönsson regionchef i Helsingborg.

”Att kunna uppföra en flexibel logistikbyggnad i Tostarp alldeles intill E6:an i partnerskap med en nyskapande och passionerad aktör som Nowaste känns väldigt inspirerande” säger Catenas VD, Benny Thögersen.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Benny Thögersen, VD                              Göran Jönsson, regionchef Helsingborg

Tel. 0706-60 83 50                                    Tel. 0730-70 22 66

benny.thogersen@catenafastigheter.se   goran.jonsson@catenafastigheter.se           

På catenafastigheter.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?